lördag 14 november 2015

Ofattbart

http://www.imdb.com/title/tt4211516/?ref_=nv_sr_1

Filmen finns på NetFlix
Igår tittade jag och Tommy på filmen "The Thread" som handlade om sociala mediers inflytande under och efter bombningarna på Boston maraton. När vi tittar börjar det plinga i mobilerna och Tommy meddelar att någon har skjutit inne på en restaurang i Paris, en stund senare att det även var en attack på en spelning. När vi gick och la oss läste vi lite och det rörde sig om ca 60 döda och vi kunde läsa om att det rörde sig om simultana attacker på flera platser. Men när vi vaknade idag så var dödssiffran mycket högre och jag ställer mig frågande till vad det är för värld vi lever i just nu? Det känns otryggt och hatet och den allmänna rädslan för allt och alla är så överhängande och den börjar göra mig helt matt.  

timoelliott.com

Men det har hänt massa annat trevligt sedan jag skrev. Jag var i Riga under Allhelgonahelgen och det var väldigt fint där. Det var en väldigt bra resa och det var roligt att få vara med Lina och Eve en hel helg, trots att vi alla längtade efter våra familjer lite. St. Peter´s Church
 

Konstutställning på ett av torgen i den gamla stadsdelen av Riga


Nu när detta med Paris har hänt funderar man än mer hur säkert det är att resa. Jag älskar att resa och det bästa är nog om man inte låter sig skrämmas. När vi var i Riga hann vi besöka Ockupations museet, så aktuellt och det var gratis inträde dessutom. 

Animerad skugga som patrullerade och var beväpnad

Det som slog mig var att det fanns väldigt många museum i den gamla delen av Riga och Riga är helt klart värt ett till besök! 


Sen har det även hunnit vara farsdag och det firades med en stor härlig frukost/brunch med nybakta bagels. Ingen press inför morsdag!

Idag började Zacharias på simskolan och han var väldigt duktig och han simmade faktiskt utan några hjälpmedel och så simmade han med en platta också. Kanske inte världens bästa teknik men det kommer. 

För övrigt rullar det på på jobbet och det är intensivt, roligt och lärorikt. Utmaningar och saker som ska lösas, jag älskar att vara vägledare! 

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar