söndag 25 oktober 2015

Oktober

Det känns som om oktober varit en lång månad samtidigt som den i princip har rusat fram! Den här näst sista helgen i oktober har varit väldigt fin! Igår tog vi det lugnt och åkte förbi Gb och Myrra. När vi skulle åka ville Zacharias stanna kvar en stund själv, vilket han fick. Myrra körde hem honom lite senare. Jag och Tommy roade oss med att kolla upp lite hus om vi sett på Hemnet för att se om läget skulle vara något för oss. Tyvärr funkade inte läget, det var för lång ut på landet i ena fallet och de andra kändes lite isolerat.


Idag tog vi en biltur till Trosa. Vi struntade i motorvägen och tog en av de gamla vägarna. Sörmland visade sig verkligen från sin fina sida idag. Man kan verkligen inte klaga på en så perfekt dag som denna. Väl i Trosa fikade vi på Marsipangården. Det var väldigt mysigt och de hade många godsaker och det var fullt med choklad i alla dess former och självklart marsipan. På övervåningen kunde man kika på deras tillverkning av allt det de goda som de sålde. Innan vi åkte tillbaka hem tog vi en liten promenad.


De senaste veckorna har jag även hamnat i diskussion med folk på Facebook angående flyktingar. Alla har rätt till sin åsikt. Men man måste komma ihåg att yttrandefrihet inte gäller när man på något sätt hetsar mot en folkgrupp eller öppet kränker enskilda människor eller grupper. Det är verkligen inte okej och det är faktiskt olagligt. Jag är mycket väl medveten om hur svårt det är att ta emot de som kommer hit men man kan inte möta dessa människor med hat och förakt. Hade de fått välja hade de aldrig kommit hit. Vi måste förstå att vi alla är människor och att vi faktiskt delar på den här lilla planeten som snurrar runt i rymden och att vi i det stora hela är väldigt små och att allt detta hat borde vara helt ovidkommande i det här sammanhanget när människor flyr för sina liv. Vi borde visa medkänsla och inte rädsla.Låten får tala för sig själv.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar