söndag 25 januari 2015

Hår, snö och fullt hus

Jag brukar tycka om framförhållning. Men det brukar jag sällan ha med mitt hår, vilket betyder att det alltid får bli slitet innan jag klipper mig och snyggar till det. Eller som nyligen att jag inte orkar färga håret för att slippa FUL utväxt. Men i helgen var jag i alla fall hos frisören, samma salong men en ny frisör och jag blev mycket nöjd. Inte för att jag ändrade så mycket, utan för att uppfräschningen blev toppen! Tommy såklart, sa att jag såg fin ut, men han såg ingen förändring, vilket inte är meningen. Men ja, om man inte klipper sig drastiskt då förstår inte han varför man klipper sig överhuvudtaget! 

På lördagseftermiddagen var jag och Zacharias ute och lekte i snön. Vi klättrade och hoppade från en snöhög, jag åkte pulka - han åkte på sin bob, jag prövade hans bob och han åkte pulka vilket var lite otrevligt då jag är lite för lång för att sitta på bobben och slant med foten på bromsen när jag ville få ner farten, vi kastade snö, gjorde snöänglar, Zacharias åt snö, Zacharias fick vara en halv snögubbe (täckte underkroppen med snö), vi skoj-knuffade varandra så att vi föll omkull i den härligt mjuka snön och tittade upp på en himmel som var täckt med gråa moln men på vissa ställen var molnen så tunna att jag kunde se lite blå himmel. Zacharias såg ett skepp sa han När vi var klara i pulkabacken gick vi och handlade nytt godis, jag hade haft ner allt hans godis på golvet tidigare under dagen.

Idag hade vi då besök av Eve, Ella, Lisen och Jack, vi skulle baka semlor! Jag och Eve brukade dela på semlor när vi gick på gymnasiet och förra veckan bestämde vi oss för att ha en bakdag i semlans tecken! Det tog lite tid att baka de olika sorterna vi prövade, sockerfria, vanliga och wrapsemla. Jag kan sammanfatta eftermiddagen men fult ös medvetslös! Haha, men det var roligt och det var så roligt att kunna kika på Zacharias och Ella när de stökade runt på hans rum. Det var roligt att se Zacharias så duktig med sina leksaker idag och lät både Jack och Ella leka med allt på hans rum.

När Zacharias fyller år blir det nog maskerad! Det är så roligt att se barnen klä ut sig! Föräldrarna kanske också kan vara utklädda! Hihi, jag brukar ju börja fundera på hans födelsedag redan nu eftersom det är så himla roligt att planer sånt! Jag frågade Zacharias om han tyckte det var en bra idé och det tyckte han, han ville vara polis, såklart! Men idag var han brandman med cyklop och sprang runt och släckte bränder i lägenheten.  

Receptet på semlorna hittar ni på Bakhörnan, tryck på fliken överst på sidan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar