måndag 27 augusti 2012

Myggbiten

Så var det de där med Mygg. Sist jag var på vårdcentralen (inte min vanliga utan de som hade helgöppet) med zacharias pga bett så sa läkaren att jag skulle ge honom lite medicin varje dag så att man slapp de här extrema svullnaderna. Vilket jag gjorde fram tills förra veckan. Det hade gått jättebra när han tagit medicin varje dag men sen tänkte vi att nu borde de inte vara så mycket Mygg kvar.

Så var det tydligen inte! Zacharias var rätt snorig igår så vi struntade i badhuset. Men vi tog en promenad till Morfar och Zacharias gick hela vägen dit. De tar väl runt 15-20min att gå dit. Men vi var där efter 45min. Under den tiden blev han biten vid vänster mungipa, på kinden och vid örat. Verkligen typiskt. Han började svullna upp redan igår kväll och hade lite svårt att sova pga av det och täpt näsa.

Idag var han inte på förskolan. Han såg verkligen hemsk ut och jag gav honom den starkaste medicinen vi hade här hemma för att de inte skulle fortsätta svälla. Nu har det faktiskt gått ner. Trots att han bara fick halv kur. Väldigt skönt. På onsdag får han gå tillbaka till förskolan. Det är obehagligt att se honom så här svullen. I alla fall om man inte är van och beredd på hur han ser ut.

I alla fall, anledningen till att vi gick till pappa/morfar var för att plocka lite "plommon" de är inte riktiga plommon men de är väldigt lika och goda. Nu ligger min fina goda skörd i frysen!

Just nu är polisbilen och katten findus två favoriter!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar