tisdag 27 juli 2010

Mamma

Nu är jag mamma. Och jag måste säga att ett visst lugn har sjunkit in över mig. Samtidigt som jag har upptäckt att både jag och Tommy inte har några som helst problem eller tycker det är det minsta äckligt med alla kroppsvätskor som man nu för tiden handskas med! 
Den första natten hemma var inte jättemysig, mest för att Zacharias var hungrig och pga av den lilla släng gulsot han har så blir han slö och orkar inte äta sig mätt. Även om han förgäves försökte amma honom i nästan fem timmar. Klockan sex på morgonen fick Tommy nog och åkte till en mack och handlade ersättning för att se om Zac skulle bli tyst av det. Det komiska är väl att så fort Tommy åkte kräktes han och pruttade lite och så somnade han på min arm. Nu har vi varvat amning och lite ersättning så att han ska bli piggare och orka amma och det har gett resultat tycker jag! Imorgon ska vi till doktorn igen och kolla hans gulsot och förhoppningsvis har den sjunkit.

Vi har redan haft en massa folk som varit här på besök! Myrra, Gb, Camilla, Niklas, Lea, Micke, mamma, pappa, Eve, Robert, Felicia, Carola och Minnas. Lite sjukt att så många faktiskt varit här och vi har hunnit klämma in det från söndag kväll till idag. På torsdag kommer antagligen Malin och Lina hit också vilket ska bli roligt! Måste planera in alla andra som ska komma hit också! Ingen ska bli bortglömd! 

Jag har hunnit med rätt mycket här hemma ändå. Har tvättat en massa! Och jag har städat undan alla saker som bara har legat som ett bombnedslag sen vi kom hem i söndags. Men så fort jag plockat undan får vi antingen fler saker och mer skräp så det känns mest som en ond cirkel! 

Sen har det blivit strul med försäkringskassan! Dom är så jävla otydliga. När jag fick min havandeskapspeng så  stod det att de sista tio dagarna fram till beräknad födsel skulle räknas som föräldrapenning. Nu när jag fick min ersättning fick jag  i princip inga pengar alls! Bara för att de där tio dagarna ska man visst anmäla! Det stod det inget om! Suck, nu strular även deras hemsida så jag har försökt tre gånger nu att anmäla framtida föräldraledighet men det hänger sig bara och jag börjar bli smått tokig! 

Nej, ska föra över bilder till datorn och beställa bilder på Fuji så att vi har lite bilder att  fylla fotoalbum med! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar